Laadukkaat käyntikortit – Huomioi 7 asiaa

Laadukkaat käyntikortit – Huomioi 7 asiaa

Laadukkaat käyntikortit ovat osa ensivaikutelmaa jonka teet. Niihin ei ole syytä siis jättää panostamatta. Parhaimmassa tapauksessa käyntikortista tulisi yhdellä vilkaisulla olla jo aistittavissa yrityksesi yleinen luonne. Tässä blogissa käydään läpi, että miten tuollainen käyntikortti saadaan aikaiseksi. Suunnittelitpa käyntikortin itse tai tilaat sen muualta, ota huomioon seuraavat 7 seikkaa.

Aloita tutkimalla muiden käyntikortteja

Yksi parhaista tavoista päästä suunnittelun alkuun on tutkia muiden toimialojen yritysten käyntikortteja. Inspiraation hakeminen muiden käyntikorteista on täysin sallittua ja kannattavaakin. Tutki mistä asioista pidät ja mistä et muiden korteissa. Jos löydät erityisiä ja mieleenpainuvia yksityiskohtia, mieti pystyisikö samankaltaisia asioita sisällyttää myös omaan käyntikorttiisi.

Seuraavaksi katso kilpailijoidesi käyntikortteja. Onko niissä yhdistäviä tekijöitä? Mitkä erottuvat joukosta ja miksi? Mieti miten omalla kortillasi voisit erottua kilpailijoistasi.

Noudata brändin yleistä linjaa

Laadukkaat käyntikortit noudattavat johdonmukaisesti brändin yleistä linjaa. Ennen käyntikorttien suunnittelua tulisi ainakin yrityksen logo, brändivärit ja fontit olla päätetty. Nämä ovat brändi-indentiteetin perusta ja tulevat olla osa myös käyntikortteja.

Mieti käyntikortin kokoa ja muotoa

Käyntikortit ovat perinteisesti suorakulmaisia kortteja, mutta se ei tarkoita että sinun korttisi tarvitsee olla. Riippuen toimialasta, yleisöstäsi ja brändistäsi myös muut muodot ovat mahdollisia. Kannattaa miettiä, että mikä muoto ja koko edustaa brändiäsi parhaiten. Jos et halua mennä liikaa boksin ulkopuolelle, niin jo esimerkiksi pystysuuntainen käyntikortti voi olla erottuva vaihtoehto perinteisen vaakamallisen sijaan.

Laadukkaan käyntikortin design ei rönsyile

Yksinkertaisuus ei ole yhtä kuin tylsää, päinvastoin. Minimalistinen design on eleganttia ja antaa mahdollisuuden tärkeimpien asioiden korostumiselle. Katsojan silmälle yksinkertainen design on myös miellyttävä ja auttaa erottamaan oikeasti tärkeän informaation kaiken keskeltä.

Laadukkaat käyntikortit vaativat laadukasta jälkeä

Laadukas käyntikorttipaperi ja painojälki herättävät luottamusta ja asettaa uuden liiketoimintasuhteen hyvälle alulle. Älä siis pilaa hyvää designia toteuttamalla käyntikorttia huonolle paperille huonolla painojäljellä. Panostamalla painotyöhön ja materiaaliin parannat vaikutelmaa, sekä myös käyntikorttien kestävyys on huomattavasti paremmalla tasolla.

Materiaalivalinta ja päällystys vaikuttaa kortin tuntumaan. Tavallisen käyntikorttikartongin sijaan, mieti voisiko toisenlainen materiaali sopia käyntikorttiin. Toimialastasi riippuen kortillesi voi sopia luonnollisempi tuntuma tai muunneltu. 

Muista tärkeimmät tiedot

Jokaisessa käyntikortissa tulisi olla ainakin yrityksen nimi ja jonkinlaiset yhteystiedot. On yrityksestä kuitenkin kiinni, että mikä on riittävä määrä informaatiota. Onko osoite esimerkiksi aina välttämätön tieto?

Standardi käyntikortti sisältää yleensä seuraavia tietoja:

  • yrityksen nimi
  • oma nimi
  • työnimike
  • yhteystiedot: puhelin, sähköposti, osoite, sosiaalisen median kanavia

Joillekin vain nimi ja puhelinnumero saattavat riittää. Jollekin kaikki ylläolevat saattavat olla tarpeellisia. Oman suunnittelun aikana mieti, mitkä ovat ne tärkeät tiedot joita haluat antaa. Laadukas käyntikortti sisältää juuri oikean määrän oikeaa tietoa.

Oikolue käyntikortti huolella

Laadukkaat käyntikortit eivät sisällä huolimattomuusvirheitä. Kirjoitus- tai asiavirheet käyntikortissa vievät huomion heti vääriin asioihin ja ensivaikutelma ei ole parhaimmasta päästä. Oikolue siis kaikki kortin sisältö huolella ja laita kaverikin vielä tekemään se ennen kuin painokoneet alkavat työhön.

Suunnittele laadukkaat käyntikortit itse ja tilaa

Tutustu verkkokauppaamme, josta voi laittaa käyntikortit tilaukseen nopeastikin. Lataa vain aineisto, valitse määrä ja tilaa! Käyntikortteja olemme painaneet asiakkaillemme vuosien kokemuksella ja myös erikoisemmat ratkaisut onnistuvat. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme ja kysyä lisää.

2022-06-10T19:26:46+00:00

Scanseri oy

Olemme Lauttasaaressa toimiva suomalainen perheyritys. Jo 40 vuoden ajan olemme asiantuntemuksella ja hyvällä palvelulla toteuttaneet asiakkaidemme niin pieniä kuin suuriakin painotöitä.

Ota yhteyttä meihin