Miten suunnittelet julisteet omista kuvista

julisteet omista kuvista

Mietitpä julistetta mainontaan tai kodin sisustusta varten, niin olemme koonneet tärkeimpiä pointteja sinulle huomioitavaksi, kun päätät suunnitella julisteet omista kuvista. Kun suunnittelet julisteet omista kuvista, saatat ajatella, että vain mielikuvitus on rajana. Periaatteessa tämä on totta, mutta julisteen paikkaa ja katsojaa ei kannata unohtaa suunnitteluprosessissa.

Siirry suunnittelemaan!

Käytä ilmaa julisteen kuvien ja tekstien välillä

Julistetta ei kannata ahtaa täyteen eri kuvia ja tekstejä. Tällöin siitä ei erota yhtä helposti enää sitä, mikä on oleellista. Hyvä tilankäyttö julisteessa lisää huomattavasti valitun kuvan voimaa ja luettavuutta. Erityisesti mitä kauempaa katsotaan.

Mihin julisteet omista kuvista ovat menossa

Suunnittelun lähtökohtana kannattaa pitää sitä, että mihin tuleva juliste on tarkoitus sijoittaa. Mieti siis paljonko julisteelle on tilaa tulevassa paikassaan ja kuinka kaukaa sitä tullaan katsomaan. Paikka määrittää pitkälti sen, että minkäkokoista julistetta voi lähtökohtaisesti alkaa suunnittelemaan.
Lisäksi on hyvä miettiä, mitä julistetta ympäröivä tila sisältää. Suunnitteluvaiheessa voi tällöin huomioida värien ja kontrastien käyttöä siinä määrin, että kuinka erottuvan julisteesta haluaa tulevan. Mainosjulisteen kohdalla sen erottuminen muusta ympäristöstä on tavoiteltavaa, kun taas kodin sisustamisessa harmonisuudella voi olla suurempi merkitys.

Suunnittele juliste helposti luettavaksi

Tämä on erittäin tärkeää. Erityisesti jos juliste on informatiivinen, kuten esimerkiksi tapahtumaa mainostava. Varmista siis, että teksti on luettavissa myös kauempaa ja että se on kiinnostusta herättävä. Tärkeimmät tiedot tulisi olla aina suurimmalla tekstillä ja ”pienen printin detaljeja” kannattaa miettiä tarvitseeko niitä ollenkaan. Panosta otsikkotekstiin! Jos suunnittelet julistetta omalla kuvalla ja tekstillä niin niiden sijoittelu onnistuu helposti suunnittelutyökalussamme.

Siirry suunnittelemaan!

Haluatko todella herättää huomion julisteella

Jos se on tavoitteesi, niin tällöin kannattaa muistaa, että siihen on vain yleensä vilkaisun verran aikaa. Suuri kontrasti eri elementtien välillä julisteessasi voi auttaa sinua onnistumaan. Tämä tarkoittaa itse julisteessa mm. eri värien keskinäistä kontrastia sekä tekstin ja kuvan välistä kontrastia. Juliste erottuu katsojan silmään myös olemalla kontrastinen omaa taustaansa vasten. Valkoinen seinä ja valkoinen juliste, huono yhdistelmä! Painettaessa juliste omista kuvista se on palkitsevaa, sillä pääset varmasti vaikuttamaan siihen, kuinka huomiota herättävän siitä teet.

Miten valita julisteeseen kuva

Kun valitset kuvia julisteisiin, muista tällöinkin ajatella katsottavaa etäisyyttä. Ota huomioon myös, että yksi dominoiva kuva on usein paljon tehokkaampaa julisteessa kuin monta pienempää. Jos tekstiä tulee, on senkin toimittava kuvan kanssa. Julisteen kuvan ja tekstin välillä tulee olla tarpeeksi kontrastia, jotta teksti tulee erotetuksi. Kuvatiedostossa tulee huomioida, että resoluutio on riittävä haluttuun julistekokoon venyttämistä varten.

Käytä ilmaa julisteen kuvien ja tekstien välillä

Julistetta ei kannata ahtaa täyteen eri kuvia ja tekstejä. Tällöin siitä ei erota yhtä helposti enää sitä, mikä on oleellista. Hyvä tilankäyttö julisteessa lisää huomattavasti valitun kuvan voimaa ja luettavuutta. Erityisesti mitä kauempaa katsotaan.

Näiden simppeleiden vinkkien kautta julisteen omista kuvista suunnittelu kyllä onnistuu, vaikka ei ammattilainen olisikaan. Verkkokaupassamme saat suunniteltua julisteet helposti ja hetkessä. Valitse vain haluamasi koko, lataa aineisto, lisää teksti ja tilaa!

Siirry suunnittelemaan!

Sinua voisi kiinnostaa myös

Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Kysy meiltä lisätietoa, apua tai tarjousta painotyöstäsi. Autamme mielellämme!


    Sinua voisi kiinnostaa myös

    2022-06-10T19:28:23+00:00

    Scanseri oy

    Olemme Lauttasaaressa toimiva suomalainen perheyritys. Jo 40 vuoden ajan olemme asiantuntemuksella ja hyvällä palvelulla toteuttaneet asiakkaidemme niin pieniä kuin suuriakin painotöitä.

    Ota yhteyttä meihin