Tyylikkäät flyerit – 18 vinkkiä suunnitteluun

Tyylikkäät flyerit – 18 vinkkiä suunnitteluun

Tyylikkäät flyerit ovat kustannustehokkaita printtimainostuotteita, joilla voit tavoittaa tehokkaasti suuren määrän ihmisiä. Niiden suunnittelu on nopeaa ja jakelu helppoa. Lisäksi tyylikkäät flyerit edistävät muun muassa positiivista yrityskuvaa. Jotta viestisi menee perille yleisölle, tarvitset tyylikkään flyerin, joka erottuu joukosta. 

Miten suunnittelet tyylikkäät flyerit, jotka huomataan?

Tässä on muutamia tärkeitä vinkkejä, joiden avulla onnistut. Netistä löydät myös hyviä suunnittelutyökaluja avuksi, kuten canva.com. Mikäli tarvitse kuvia, hyviä kuvapankkeja ovat maksullinen shutterstock.com ja ilmainen pixabay.com

Luo koukuttava otsikko

Lukijan silmä kiinnittyy aina ensimmäiseksi otsikkoon, joten luo mielenkiintoa herättävä otsikko, joka saa lukijan tarkastelemaan koko flyerin läpi. 

Pidä sisältö ytimekkäänä

Huomioi flyerin pinta-alan rajallisuus ja kerro vain tärkeimmät asiat. Liian pientä ja runsasta tekstiä on vaikea lukea. Tyylikkäässä flyerissa teksti on muotoiltu johdonmukaisesti, ytimekkäästi ja lyhyesti.

Jaa teksti selkeisiin kokonaisuuksiin

Tekstisi ulkomuoto voi vaikuttaa lukijan mielenkiintoon. Lyhyet kappaleet toimivat paremmin kuin pitkät. Informatiivisissa yritysaiheisissa flyereissa kannattaa käyttää väliotsikkoja jaottelemaan tekstiä. 

Lisää toimintakehotus

Yksi tärkeimmistä osioista flyerissa on toimintakehotus, joka kertoo lukijalle, mitä hänen kannattaisi tehdä luettuaan flyerin. Lisää soita meille, tilaa nyt tai joku muu aiheeseen toimiva kehotus!

Käytä luetteloja ja infografiikkaa

Luettelot vetävät asiat yhteen. Visuaaliset infografiikat herättävät lukijan mielenkiinnon helpommin kuin pelkkä teksti. Näillä keinoilla lisäät ymmärrystä.

Muista lisätä yhteystietosi

Yksinkertainen mutta helposti unohdettu asia. Lisää aina yhteystietosi flyeriin. Luonteva paikka yhteystiedoille löytyy usein flyerin alaosasta.

Lisää tarvittaessa kulkuohjeet

Ohjaa lukija verkkokauppaan tai kivijalkakauppaan lisäämällä verkko-osoitteesi tai kartta ja kulkuohjeet kauppaasi. Näin varmistat, että asiakkaat löytävät luoksesi.

Viesti kohdeyleisön kielellä

Tyylikäs flyeri puhuttelee kohdeyleisöä helposti ymmärrettävällä ja heihin vetoavalla kielellä.

Hyödynnä testimoniaaleja

Jos haluat käyttää asiakaskokemuksia palveluistasi tai tuotteistasi, käytä vain hyvin kirjoitettuja testimoniaaleja. Positiiviset ja tiettyyn tuotteeseen kohdistuvat arvostelut ovat hyvä lähtökohta.

Oikolue aina sisältö

Pienetkin virheet oikeinkirjoituksessa ja kieliopissa varastavat nopeasti lukijan huomion pois olennaisesta informaatiosta. Oikolue siis flyer aina ennen kuin laitat sen painatettavaksi. 

Käytä vain kahta tai kolmea fonttia

Tyylikkäät flyerit sisältävät ensinnäkin helposti luettavia fontteja ₋ jopa kauempaa. Käytä enimmillään kahta tai kolmea eri fonttia.

Käytä korkean resoluution kuvia

Valitse painotuotteisiin aina tarkkoja ja korkealaatuisia kuvia. Sumeat ja epäselvät kuvat karkottavat yleisön sekä luovat epäammattimaista ja huolimatonta kuvaa yrityksestä.

Sulauta logosi flyerin tyyliin

Ethän unohda suunnitella flyerin visuaalista yhtenäisyyttä. Logosi tulisi sopia flyerin tyyliin, jotta brändikuvasi vahvistuu.

Käytä värejä, jotka tukevat viestiäsi

Väripsykologiaa kannattaa hyödyntää markkinoinnissa: värit vaikuttavat mielialaamme ja tunteisiin. Vahvista flyerin viestiäsi oikein valituilla väreillä.

Painata laadukkaalle paperille

Koska flyer on tarkoitus jakaa eteenpäin, valitse kestävä ja laadukas paperi. Valitse paperilaatu huolella ja kysy tarvittaessa apua meiltä.

Valitse sopiva päällyste

Valitse silkki tai kiiltävä päällyste painatusominaisuuksien parantamiseksi. Päällysteet tekevät flyerista yksilöllisemmän ja tietysti tyylikkäämmän.

Muista leikkuuvarat

Muista lisätä 3 mm leikkuuvarat ja -merkit aineistoosi. Näin saadaan tyylikästä painatusjälkeä.

Jaa siellä, missä ihmiset liikkuvat

Jaa valmis tyylikäs flyeri paikassa, jossa liikkuu paljon ihmisiä, kuten kohderyhmääsi kiinnostavissa tapahtumissa. Panosta paikkoihin, joissa on riittävästi potentiaalisia asiakkaita. 

 

Suunnittele tyylikkäät flyerit jo tänään. Ideoi rohkeasti ja kysy meiltä apua. Autamme mielellämme!

tyylikkäät flyerit

2022-06-10T19:50:39+00:00

Scanseri oy

Olemme Lauttasaaressa toimiva suomalainen perheyritys. Jo 40 vuoden ajan olemme asiantuntemuksella ja hyvällä palvelulla toteuttaneet asiakkaidemme niin pieniä kuin suuriakin painotöitä.

Ota yhteyttä meihin